Pechbijstand – Woord en daad uitgelicht

Pechbijstand

PechbijstandIn dit artikel zal ik ingaan op de betekenis van pechbijstand. Hierbij bespreken we het woord en gaan we in op de daadwerkelijke activiteit die men ontplooid bij het verlenen van pechbijstand.

 

Het woord pechbijstand

Pechbijstand staat voor bijstand bij pech. Pech kennen we allemaal, je kunt pech hebben met elk voertuig. Bij pechbijstand denken de meeste mensen echter aan autopech. Je zou dus kunnen spreken over pechbijstand bij autopech. Het woord bijstand staat betekent dat iemand u bijstaat in geval van pech. U kunt pechbijstand ontvangen van een vriend of kennis. Echter doelt men meestal op pechbijstand door een professional. Organisaties als de wegenwacht en Touring zijn bekende maatschappijen welke u helpen bij pech onderweg.

 

De daad bij pechbijstand

Pechbijstand draait om het verhelpen van pechproblemen. Het hoofddoel bij pechverhelping is een veilige situatie voor de persoon met pech en de wegenwachter. Je hebt niet altijd voor het zeggen waar en wanneer je met panne langs de weg komt te staan. Het kan dus zo zijn dat je langs de snelweg of midden op een kruising in de problemen raakt. Daarom is het eerste belang een veilige situatie creëren. Daarnaast wil je als monteur van de wegenwacht een automobilist zo snel mogelijk weer op de weg helpen tegen zo laag mogelijke kosten.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>