Een introductie in Hosting

HostingHosting, wat is het überhaupt? En wat krijg je nou daadwerkelijk als je webhosting afneemt bij een provider als Hosted.nl? Om een antwoord te krijgen op deze vragen beginnen we bij het begin. Een website bestaat in principe uit tekst en afbeeldingen. De verzamelnaam voor deze informatie is over het algemeen “content”. Al deze content wordt op een website geplaatst in een “design”. Het design is de uitstraling en opbouw van de website. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de site toegankelijk te maken voor bezoekers. Hiervoor wordt het internet gebruikt. Alle content wordt daarom op een server geplaatst (hosting) welke dit toegankelijk maakt voor bezoekers. Je kunt die hosting servers zien als een soort computers. Al deze computers staan in verbinding met het internet en maken de content toegankelijk voor bezoekers.

Hoe werkt hosting precies?

Op het moment dat jij een website bezoekt maakt je browser een connectie met de webserver waar alle content opstaat. Door de content te hosten wordt het mogelijk de bestanden tijdelijk naar jouw computer te downloaden. Zonder hosting zou dit alles niet mogelijk zijn. Er zijn tienduizenden (zo niet miljoenen) servers. Deze servers worden voor het grootste gedeelte beheert door webhosting bedrijven zoals Hosted.nl. Een webhoster kan enkele of tientallen servers onder zijn beheer hebben. Waar de een er voor kiest om een paar honderd sites op dezelfde server te hosten gooit een ander de servers tot de nok toe vol. Hoe meer sites op de server hoe trager deze wordt. Kies je voor hosting bij Hosted.nl dan weet je zeker dat je een snelle hosting oplossing krijgt.

Ik hoop dat bovenstaande analyse je meer inzicht geeft in het principe achter hosting, servers en het internet. Mocht je vragen hebben dan kun je me altijd een bericht sturen via het contactformulier.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>